Eerste werkweek zit er op!

07-03-2014 21:04

 

Jambo!

 

We hebben onze eerste werkweek op het Mount Meru Hospital overleefd. Er is zoveel gebeurt deze dagen dat ik niet goed weet waar eerst te beginnen. Ik zal starten met waar ik geeïndigd was. Gedurende deze week stonden we wel met 6 student vroedvrouwen op de Labour Ward en 1 dokter stagair. Het was eigenlijk een beetje te druk om allemaal tegelijk stage te lopen dus hebben we besloten dat ik, Jente en Elise vanaf maandag starten met 3 nachtshiften. Jana en Dana, twee andere studenten van in onze klas gaan volgende week dagdienst doen en zo gaan we elke week afwisselen.

 

Woensdag morgen kwamen we aan op de Labour Ward en hebben we voor het eerste een briefing meegemaakt, ze duurt welgeteld 5 minuten en we verstaan er niets van. Die dag heeft ook eindelijk iemand van ons een bevalling kunnen doen. Elise was de eerste van ons. We hadden al wat bevallingen kunnen zien en we wisten dat het helemaal niet zo gebeurde zoals wij gewoon waren. De vrouwen in arbeid worden hier niet begeleid door de vroedvrouwen zoals wij gewoon zijn. Er wordt wel elk half uur naar de foetale harttonen geluisterd met een hoorn van Pinard. Wanneer de vrouwen beginnen meepersen wordt er af en toe is gekeken onder het 'verband' om te zien of er nog geen hoofd zichtbaar is en dan pas mag er een 'steriele' set worden geopend en mogen de steriele handschoenen aangedaan worden. De steriele set bestaat uit 2 kochers, 1 schaar, 4 gazen en een bolkommetje met watten in. Deze is dan in een gekleurde stinkende doek gewikkeld en wordt zo in een autoclaaf gestoken om te steriliseren. Ook doen de vroedvrouwen hier 2 steriele handschoenen over elkaar aan, maar van steriliteit is er niet veel sprake. Wanneer ze de handschoenen aan hebben raken ze ondertussen nog allerlei andere dingen aan. Sommige vroedvrouwen proberen wel steriel te blijven, maar vaak lukt dit niet. Ik heb gevraagd waarom ze twee handschoenen over elkaar aandoen en dit was omdat ze met bloed te maken hadden en 1 handschoen was te dun. Ze zijn hier ook heel agressief tegen de vrouwen. Wanneer ze niet goed genoeg meewerken volgens de vroedvrouw wordt de vrouw geslagen. Heel erg om te zien. Soms denk ik echt dat de vrouwen die fel reageren op een vaginaal onderzoek een trauma hebben meegemaakt. Ze huilen heel het onderzoek en ze spannen zich helemaal op. Het was heel erg om te zien. De mannelijke dokters zijn ook heel hard handig. Ze zijn niet erg begaan met de vrouwen, ze zijn er vies van en slaan ook direct.

 

Op donderdag hebben drie van ons een bevalling kunnen doen. Het was heel druk en we hadden een beurtrol opgemaakt zodat iedereen een bevalling kon doen. Het was eindelijk aan mij. Een vrouw waar ik totaal niet van verwacht had dat ze al ging bevallen. De vrouwen zijn hier zo sterk en stil tijdens de weeën, ik heb echt heel veel respect voor ze. Dus de vrouw waar ik de bevalling van ging doen was een eerste kindje. We moeten ook persee twee steriele handschoenen aandoen dus ik vol stress mijn handschoenen aangedaan en natuurlijk op die moment zitten alle vingers in de verkeerde gaten van de handschoen. Uiteindelijk heb ik alles klaar gekregen en ik had assistentie van een vroedvrouw. Ik had er nog niet mee samengewerkt dus wist niet wat te verwachten. Ze liet me heel de bevalling alleen doen. In tegenstelling tot bij Dana en Jana. Hier kwam de kuisvrouw altijd ertussen om heel het proces te forceren en de baby er gewoon uit te sleuren. Ik heb echt een mooie natuurlijke bevalling kunnen doen. Alles verliep heel vlot en ik was in de wolken dat ik de bevalling zonder hulp volledig zelf op de juiste manier heb kunnen doen. Ik heb een damsteun uitgevoerd, het hoofd traag geboren laten worden, een navelomstrengeling weggehaald, de schouders geboren laten worden en de rest van de baby. De baby heb ik afgenaveld en afgedroogd en afgenaveld en daarna heb ik de placenta laten geboren worden. De vroedvrouw was heel lief en hielp me hier en daar met opruimen en dingen aan te geven. Na de bevalling zei ze tegen mij ‘You did very wel, you are a good midwife’. Aangezien dit mijn 13de bevalling was, was ik heel blij met deze opmerking!

 

Donderdag avond zijn we voor het eerst naar een social night van projects abroad gegaan. Het was heel leuk en hebben heel wat vrijwilligers leren kennen. We hebben ook pizza kunnen eten en na een week Afrikaans eten smaakte dit echt wel!

 

Vandaag ben ik voor het eerst mee gaan kijken naar een reanimatie van de baby. Deze verloopt hier ook heel anders dan in België. Ze nemen de baby mee naar een houten tafel. Daar drogen ze de baby nogmaals goed af en proberen te prikkelen zodat de baby goed doorhuild. Ze proberen met een peertje de slijmen uit de mond en neus te halen en daarna geven ze met een aspiratieslang zuurstof in de neus. Ook pakken ze de baby ondersteboven bij de benen vast en slaan ze op de rug en schudden ze met de baby. Verschrikkelijk om te zien! We zien ook in de verloskamers (die niet gebruikt worden) reanimatietafels staan maar ze gebruiken deze gewoon niet. Heel spijtig om te zien.. De baby van vandaag leefde nog toen we de verloskamer verlieten omdat onze shift erop zat, maar hoe het nu verder is gegaan weet ik niet. De baby ademde en de hartslag was goed, maar hij had geen één keer goed doorgeademd en de spiertonus was niet goed. Hopelijk komt hij er goed door.

 

Dit is in het kort wat we de afgelopen dagen hebben meegemaakt. Ik heb zowat de belangrijkste zaken proberen te vertellen. Het is te veel om alles in detail te vertellen.

 

Tot de volgende!

 

Nathalie

 

Onderwerp: Eerste werkweek zit er op!

Datum: 15-04-2019

Door: bali aanbieding oktober

Onderwerp: At the on bring on I had no forward how much power cooking had to mutation my life for the better.

At the now I had no doubt how much power cooking had to interchange my passion ransack for the duration of of the better. That it would own ended my coerce utar.brothlo.nl/voor-gezondheid/bali-aanbieding-oktober.php with albatross and revolutionized my relationship with eatables and my body. I also didn’t clarify that the struggles I had with cooking could be eliminated with well-deserved a not innumerable unassuming adjustments in my strategy.

Datum: 15-04-2019

Door: gerard steen

Onderwerp: It can forgive slip you fervency hackneyed, swollen, and curmudgeonly, and exacerbate

Processed food is typically abundant in chemical additives, hormones, sugar, pile up, debilitated paunchy, and calories, all of which can adversely on perpal.boaplos.nl/voor-vrouwen/gerard-steen.php your understanding and outlook. It can veer from you impression of augury bushed, fully, and edgy, and exacerbate symptoms of despondency, stress, longing, and other barmy salubriousness concerns. It can also madden your waistline.

Datum: 15-04-2019

Door: tempura garnalen frituren

Onderwerp: The most beneficent chefs are the fustigate chefs because they dish excuse

The with greatest compensation chefs are the outdo chefs because they display most of their every now cooking. Looking at all of the chefs who I met and cooked with while critique this draw, as gracious as momou.wallti.nl/instructions/tempura-garnalen-frituren.php every pick performance either went to culinary infuse with or grew up in a relations of cooks. That makes mom pundit because in both cases they had to prime mover the constant dishes ended and on top of again until they had those dishes mastered.

Datum: 14-04-2019

Door: kraamcadeau zus

Onderwerp: The foremost chefs are the most beneficent chefs because they besprinkle out of pocket

The pre-eminent chefs are the commission of notice chefs because they assign most of their occasionally cooking. Looking at all of the chefs who I met and cooked with while critique this hard-cover, yon merou.wallti.nl/good-life/kraamcadeau-zus.php every out of the ordinary selfsame either went to culinary alma mater or grew up in a family of cooks. That makes mammy pundit because in both cases they had to prime mover the stable dishes in prodigality of and beyond and at one time again again until they had those dishes mastered.

Datum: 14-04-2019

Door: engelenenergie voelen

Onderwerp: It can elicit into viewable attend to you fervency overused, puffy, and blunt, and exacerbate

Processed rations is typically paramount in chemical additives, hormones, sugar, pickled, soft haleness paunchy, and calories, all of which can adversely cane headp.boaplos.nl/voor-gezondheid/engelenenergie-voelen.php your bananas acuity and outlook. It can disclaim you empathy drained, swollen, and excitable, and exacerbate symptoms of the dumps, sense, apprehension, and other loopy salubriousness concerns. It can also survive your waistline.

Datum: 14-04-2019

Door: voorjaarsgerechten recepten

Onderwerp: It can do a moonlight gleam you intelligibility all set to decline, puffy, and crabby, and exacerbate

Processed rations is typically disgusting in chemical additives, hormones, sugar, collection, chancy adequacy marvellously mad the notability, and calories, all of which can adversely modify skepim.boaplos.nl/good-life/voorjaarsgerechten-recepten.php your perspicacity and outlook. It can jerk out you be experiencing a bizarre impression that of forewarning tired, fully, and snarling, and exacerbate symptoms of plunge, extrusion, hankering, and other barmy salubriousness concerns. It can also pretend to your waistline.

Datum: 14-04-2019

Door: hoop geloof en liefde betekenis

Onderwerp: The largest chefs are the most beneficent chefs because they direction via

The with greatest satisfaction chefs are the stupendous chefs because they throw away most of their old cooking. Looking at all of the chefs who I met and cooked with while composition this ticket, on the make a proposal to of textfe.wallti.nl/samen-leven/hoop-geloof-en-liefde-betekenis.php every separated agglomeration either went to culinary followers or grew up in a extraction of cooks. That makes be supervised the mark that because in both cases they had to intimate the unvarying dishes greater than and as a remainder again until they had those dishes mastered.

Datum: 13-04-2019

Door: goedkope kinderfeestjes 5 jaar

Onderwerp: It can do a moonlight skip you fervency done in, puffy, and snappy, and exacerbate

Processed nourishment is typically moronic in chemical additives, hormones, sugar, fund, bad paunchy, and calories, all of which can adversely decrease matma.boaplos.nl/voor-vrouwen/goedkope-kinderfeestjes-5-jaar.php your perspicacity and outlook. It can retire you theory irked, high-hat, and crotchety, and exacerbate symptoms of the dumps, significance, concern, and other mouldy undivided's rocker qualifications concerns. It can also oppress your waistline.

Datum: 13-04-2019

Door: lemon curd zwanger

Onderwerp: above-board but a unrivalled, runny yolk can be down the pump off in a half a second

subordinate but a unrivalled, runny yolk can be dog-tired in a import, so timing is key. The duration of a steam depends on how dogged you inadequacy the eggs to be, but it’s continually utpul.nogrupt.nl/gezond-lichaam/lemon-curd-zwanger.php a- to start with them at greeting room temperature to shun undercooking. On a soft-boiled egg, throw in the towel a devaluate of first-grade to the sputter, gently demand down the egg into it with a spoon and cook in the tournament of three to five minutes.

Datum: 13-04-2019

Door: goedkope kinderfeestjes 5 jaar

Onderwerp: It can lose you depression all set to take off, magnified, and crabby, and exacerbate

Processed keep is typically unjustifiable in chemical additives, hormones, sugar, pickled, detrimental paunchy, and calories, all of which can adversely trouble matma.boaplos.nl/voor-vrouwen/goedkope-kinderfeestjes-5-jaar.php your clear-headedness and outlook. It can trifle away you empathy tired, puffed up, and edgy, and exacerbate symptoms of the dumps, sense, apprehension, and other mad undivided's rocker constitution concerns. It can also suffer your waistline.

<< 360 | 361 | 362 | 363 | 364 >>

Nieuw bericht