Medical outreach

30-03-2014 19:40

Hallo iedereen!

 

Donderdag zijn we voor de eerste keer naar een medical outreach geweest. We waren zeer benieuwd naar wat we te zien gingen krijgen. Tijdens een medical outreach gaan we helpen om medische zorgen toe te dienen aan de plaatselijke bevolking.  We moesten om 9.30u aan het Project Abroad Office zijn en we dachten, we gaan op ons gemak naar het kantoor want we zullen wel weer niet om half 10 vertrekken. We zijn uiteindelijk om 10 uur met de bus vertrokken richting de medical outreach. Toen we aankwamen zagen we een klein gebouw waar een administratief plaatsje was, een kleine ruimte voor de consultatie voor de dokter en een plaats waar medicijnen worden uitgeleed of vaccinaties worden toegediend. De eerste patiënten stonden al klaar om ontvangen te worden door de dokter. De eerste patiënten waren meestal echt ziek en het was interessant om de consultatie met de dokter mee te volgen. De grootste problemen waar de mensen mee komen zijn ooginfecties, huidinfecties, uitdroging van baby's, diarree bij baby's/kinderen,... We hebben een doorschuif systeem gedaan zodat elke vrijwilliger die erbij was alles eens kon gedaan hebben. Ik heb de consultaties dan eens meegevolgt, de administratie gedaan waarbij we de naam en leeftijd van de patiënt moesten opschrijven, medicatie uitgedeeld en de wacht gehouden aan de deur. Als er geen bewaking is aan de deur dan stormen de mensen gewoon binnen en het is er al zo klein. Nadat de eerste 15 patiënten waren geweest was er een schooltje net gedaan en kwamen alle kinderen gewoon in de rij staan om de dokter te zien. Ze willen gewoon gratis medicatie krijgen en ze zijn zelfs niet ziek.. De dokter is dan uiteindelijk naar buiten gegaan en heeft de zieke kinderen eruit genomen omdat het er gewoon te veel waren. We hebben ons ook wat bezig gehouden met het entertainen van de kinderen. We hadden een handschoen opgeblazen en een knoopje in gelegd en hier waren ze blij mee. Op het laatste hebben we alle kinderen een ontwormingspilletje gegeven en ze eten het zonder problemen op omdat ze gewoon iets willen krijgen. Rond 17u konden we richting huis vertrekken en ons klaarmaken voor de avond!

 

's Avonds was er een afscheidsfeestje van een paar vrijwilligers die naar huis vertrokken. We zijn dan bij Kahn's BBQ gaan eten en daarna naar Mango Tree gegaan. Dit is een café waar ze westerse muziek spelen en het was er heel gezellig. Vrijdag zijn we nog eens naar de Massai markt geweest omdat we de andere helft van de markt nog moesten doen en iedereen had nog wel iets nodig voor het thuisfront. Zaterdag zijn we in de voormiddag vertrokken omdat we hadden gehoord dat we ergens kleding op maat konden laten maken aan de Shoprite. Ze hebben hier zo'n leuke Afrikaanse stofjes waar je mooie kleren van kan laten maken dus we zijn de kleermaker eens gan opzoeken en hebben inneens een bestelling geplaatst. Binnen 2 weken zijn onze kleren af en we zijn heeel benieuwd. Daarna zijn we naar l'Oasis Lodge gegaan om te zwemmen. Dit is het hotel waar de ouders van Jente hebben verbleven en zaterdag was ook de dag dat ze terug thuiskwamen van safari. We hebben een hele dag nog aan het zwembad gezeten tot 's avonds laat en hebben dan afscheid genomen omdat de ouders van Jente verder op vakantie naar Zanzibar gingen.

 

Vandaag zijn we naar Shanga geweest. Dit is een plaats waar gehandicapten van gerecycleerd materiaal heel mooie spulletjes maken. We hebben er eerst geluncht in een hele mooie tuin en het waren 5 gangen voor slechts 15 euro! We zijn hier praktisch altijd uitgehongerd omdat we niet zo'n lekker eten krijgen in het gastgezin, dus waren we heel blij dat we zo lekker konden eten. Daarna hebben we de Shanga Shop eens bezocht waar we de spulletjes konden zien die de mensen hadden gemaakt. Het was echt de moeite!

 

Vanaf morgen beginnen we weer terug aan een week dagshiften!

 

Tot de voglende!

 

Nathalie x

Onderwerp: Medical outreach

Datum: 24-07-2014

Door: Pharmc943

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://yieopxa2.com/yxyaovx/1.html">cheap goods</a>

Datum: 24-07-2014

Door: Pharmd588

Onderwerp: Good info

Very nice site!

Datum: 22-07-2014

Door: Pharmd109

Onderwerp: Good info

Very nice site!

Datum: 22-07-2014

Door: Pharme145

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://oixypea2.com/oxovqsr/1.html">cheap goods</a>

Datum: 21-07-2014

Door: Pharme378

Onderwerp: Good info

Very nice site!

Datum: 21-07-2014

Door: Pharmg75

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://opxyiea2.com/yoyaovo/1.html">cheap goods</a>

Datum: 20-07-2014

Door: Pharma858

Onderwerp: Good info

Very nice site!

Datum: 20-07-2014

Door: Pharmd743

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://oixypea2.com/qxqsrtq/1.html">cheap goods</a>

Datum: 19-07-2014

Door: Pharmf456

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://oieapxy2.com/tyaoat/1.html">cheap goods</a>

Datum: 17-07-2014

Door: Pharmc47

Onderwerp: Good info

Very nice site! <a href="https://yieapxo2.com/qoqsrs/1.html">cheap goods</a>

1 | 2 >>

Nieuw bericht