Vrije dagen

15-03-2014 19:25

 

Hujambo!

 

Donderdag zijn we tegen de lunch opgestaan zodat we terug in ons dagritme konden komen. In de namiddag was het ook Swahili les in het Projects Abroad Office. We hebben heel wat bij geleerd over de Afrikaanse begroetingen en om onszelf te kunnen voorstellen in het Swahili. Ik moet wel zeggen dat ik al een deel vergeten ben want de taal is echt moeilijk! Wanneer de les gedaan was zijn we vertrokken richting het Via Via Café. Dit is een café dat zich in veel verschillende landen bevindt en waar redelijk veel blanken samen komen die op reis zijn of vrijwilligerswerk doen. We hebben er iets gegeten en daarna was er een live bandje op zijn Afrikaans weliswaar aan het spelen. Heel gezellig, totdat het begon te gieten en totdat de elektriciteit een stuk of 10x was uitgevallen. We hebben toch allemaal een goede cocktail/martini kunnen drinken en wat kunnen dansen. We hebben wel een avondklok en om 12u moeten we ten laatste binnen zijn.

 

Vrijdag was het Dirty Day. Op deze dag gaan we met de groep vrijwilligers van Projects Abroad naar een Masaï schooltje om er te helpen bouwen. We moesten om 8 uur ’s morgens op het Projects Abroad Office zijn en we waren beetje te laat vertrokken. Wij ons gehaast naar het kantoor. Uiteindelijk kwamen de medewerkers zelf een half uur te laat, wat we al wel gedacht hadden want we zijn in Afrika. Dan kwam de bus aan. Natuurlijk was de bus weer te klein voor alle vrijwilligers. Ze hebben nog een tweede bus gebeld en vooraleer deze er was, was het half 10! Het was ook een regenachtige en bewolkte dag en toen we allemaal op de bus zaten kwam een medewerker zeggen dat we misschien niet konden vertrekken door de regen. We zijn dan toch vertrokken. Toen we de verharde weg afgingen richting de afgelegen Masaï dorpjes staken we nog geen twee minuten later vast in de modder. Onze bus kon nog achteruit geraken en zich op een droge plaats zetten maar de eerste bus zat muurvast. De mannen moesten allemaal helpen duwen en stonden met blote voeten tot aan hun enkels in de modder. Daar hebben we weer gewacht en uiteindelijk hebben ze ons met een open jeep waar ongeveer 15 man in kon ter plekke gebracht. Het was ondertussen al 12.30u. Op de Masaï vlakte was er een fundering gelegd voor de school, die vol water was door de regen. We moesten dan met emmers het water eruit scheppen en met drie schoppen wat zand van de ene plaats naar de andere plaats brengen. We waren wel me 30 mensen en we hadden 3 schoppen.. Typisch?! Na een uur daar te hebben geweest vertrokken we al terug richting onze bus omdat we al lang hadden moeten gaan lunchen. We dachten dat ondertussen de bus al wel was bevrijd uit de modder, maar neen.. de bus zat nog altijd vast op dezelfde plek. We zijn dan met de andere bus, waar iedereen ingepropt was naar de lunchplaats gegaan. Iedereen was uitgehongerd want het was ondertussen al 15 uur. Het was wel hele lekkere lunch en we hebben voor het eerst met onze handen moeten eten. We vertrokken terug richting Arusha en we gaan naar de parkeerplaats buiten. Wat zien we daar?? Diezelfde bus is weer vastgereden door een steile oprit op te rijden waar de bus gewoon niet op kon. We waren het stilaan echt beu! Waren ze met schuppen kiezeltjes onder de bus aan het weghalen om zo de bus weg te krijgen, maar iedereen dacht ‘waarom trekt de ene bus de andere gewoon niet omhoog?’ Na een uur te hebben geprobeerd en met mankracht de bus omhoog te duwen, hadden ze door dat ze de andere bus moesten laten trekken. Na 2 minuten was de bus weggetrokken en konden we vertrekken. Ik denk dat we uiteindelijk pas rond 18.15u thuis waren.. Die dag hebben we toch weer de Afrikaanse mentaliteit mogen ondervinden. Heel frustrerend!

 

Vandaag hebben Elise en Jente vooral voor school gewerkt en ik heb me wat bezig gehouden. Het is ook al 2 nachten aan het gieten en overdag af en toe een bui. Veel anders dan binnen zitten kunnen we momenteel niet doen. Waarschijnlijk gaat het morgen ook nog heel hard regenen.

 

Kwaheri!

 

Nathalie x

Onderwerp: Vrije dagen

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht